Sectoren

Non-Ferro

Aluminiumproductie vindt plaats door middel van een elektrolyseproces. Hiervoor zijn anodes nodig. De fabricage van anodes wordt gedaan in zogenaamde anodebakovens. Gouda Refractories heeft een wereldwijd toonaangevend specialisme ontwikkeld in de levering van hiervoor benodigde, vuurvaste materialen. De expertise betreft vooral de maatvastheid van de stenen, procesgerelateerde afweermechanismen en prefab elementen, alsook de stabiliteit van de vuurvaste muren tussen de verschillende ovensecties.

 

Petrochemie

Gouda Refractories denkt en werkt als productie- en engineeringcentrum mee met klanten in de sector olieraffinage en petrochemische industrie om te zorgen voor een perfecte match tussen vuurvaste producten en specificaties. De intern opgebouwde knowhow staat garant voor tailormade engineering in zowel nieuwbouw als onderhoudsprojecten.

 

Milieu & Energie

Ook de wereld van afvalverbranding en energieterugwinning vraagt veel deskundigheid voor het uitwerken en toepassen van vuurvaste oplossingen. De Milieu & Energiespecialisten van Gouda Refractories weten in het dynamische proces van thermische, mechanische en chemische belastingen de juiste compromissen te vinden in verbrandingstemperatuur en keuze van vuurvast materiaal.

 

Meer informatie

Kijk op onze Engelstalige website voor meer informatie.